Kelas Pengajian Muslimat terus berjalan setiap minggu

Batu 9, 24 Okt    :               Kelas pengajian setiap hari sabtu yang dianjurkan oleh MuDSC00190slimat PAS Cawangan Batu 9 Kampong Tengah yang diadakan di rumah Mantan Ketua Jawatankuasa Muslimat PAS Cawangan (JMC) Batu 9 Kampong Tengah, Siti Insiah Tahir, sejak tahun 2001 terus mendapat sambutan yang menggalakkan daripada ahli-ahli PAS Cawangan dan penduduk Kampong.

 

Kelas pengajian tersebut telah dibimbing oleh Ustazah Noraini, seorang aktivis Muslimat PAS Tanjong Karang.

 Selain pada hari sabtu petang, kelas pengajian turut dijalankan dirumah tersebut ialah pada setiap hari selasa petang yang dibimbing oleh Ahli Jawatankuasa (AJK) PAS Tanjong Karang, Ustazah Hajjah Asmah Ahmad, yang juga Naib Ketua Dewan Muslimat PAS (DMP) Tanjong Karang.

 

Menurut Siti Insiah, yang juga AJK PAS Cawangan Batu 9 Kampong Tengah, tujuan kelas tersebut diadakan adalah untuk membimbing penduduk-penduduk kampong khususnya dikalangan Muslimat supaya mendalami ilmu agama dengan lebih mendalam.

 

DSC00191Tambahan pula, menurutnya, tenaga pengajar yang mengendalikan kelas tersebut pula terdiri dari kalangan Ustazah yang berpengalaman dan berilmu.

 

Muslimat PAS Cawangan merupakan salah satu sayap yang sangat aktif diperingkat cawangan selain Jawatankuasa Pemuda PAS Cawangan (JPC). Selain kelas pengajian tersebut, JMC yang dketuai oleh Norazmah Kassim turut menganjurkan kelas pengajian Fardhu Ain kepada anak-anak penduduk kampong yang beusia antara 12 sehingga 18 tahun. 

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: